Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Zwaartekrachtsgolven

Visualisatie van zwaartekrachtsgolven. Afbeelding: NASA.

ITER

De bouw van ITER. Foto: ITER Organization.

Digitale informatie

De wereld is omgeven met digitale informatie. Illustratie: Esger Brunner.

Dubbel vuurwerk

Visualisatie van het dubbele vuurwerk dat in sommige radiostelsels is aangetroffen. Credits: ESA/Carreau.

Abacus

Een abacus of telraam is een voorloper van de huidige rekenhulpmiddelen.

Vorige Volgende

NNV-Diversiteitsprijs

Welk instituut of welke afdeling is uitstekend bezig met het bevorderen van diversiteit en gendergelijkheid binnen de organisatie? Dat hoort de NNV graag met het oog op de nieuwe ronde van de NNV-Diversiteitsprijs, zie ook de advertentietekst.

Met het uitreiken van de prijs wil de NNV bijdragen aan het bevorderen van diversiteit en gendergelijkheid in de natuur- of sterrenkundige onderzoeksinstituten en afdelingen in Nederland. De prijs is een eerbetoon en hopelijk wordt het winnende instituut een inspirerend voorbeeld voor andere instituten en/of afdelingen. De eerste editie van de prijs (NNV-Diversiteitsprijs 2018) werd met glans gewonnen door de Faculteit Science and Engineering van de RUG.

Bij het bevorderen van diversiteit en gendergelijkheid denkt de NNV aan het streven om de samenstelling van de maatschappij te laten weerspiegelen in die van het instituut. Daarnaast biedt het instituut studenten en medewerkers gelijke kansen, ongeacht geslacht, achtergrond, afkomst, overtuigingen of geaardheid.

Bij het selecteren van de winnaar stelt de jury zich de volgende vragen:

  • Hoe sterk heeft het instituut zich ingespannen voor diversiteit en gendergelijkheid en wat is het bereikte succes?
  • Wat is de uitstraling van het beleid in de natuurkundige/sterrenkundige gemeenschap en in de samenleving als geheel?
  • Hoe is de borging in de toekomst geregeld?

Ook werkzaam op een instituut voor natuur-/sterrenkundig onderzoek of een universitaire natuur-/sterrenkundeafdeling in Nederland en trots op wat uw instituut heeft bereikt in deze? Dan is het zinvol om te zorgen dat uw instituut wordt aangemeld voor deze tweejaarlijkse prijs. De prijs bestaat uit een trofee, een oorkonde en het recht om het logo van de NNV-Diversiteitsprijs 2020 te voeren.

Aanmelding geschiedt schriftelijk door de directeur van het instituut voor 21 oktober 2020 via het aanmeldformulier. In dit document is meer over de Diversiteitsprijs te lezen. Voor meer informatie: Noortje de Graaf.