Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Bijzondere hoogleraren

NNV-leerstoelen Wetenschapscommunicatie

In het kader van het 100-jarig bestaan van de NNV in 2021 zijn twee bijzondere leerstoelen Wetenschapscommunicatie ingesteld. Het gaat om posities van 0,2 fte bij zowel de UL als bij de TU/e. We zijn enorm blij met het resultaat. Kijk hier verder voor nadere informatie. 

De NNV stelt op geregelde basis bijzondere leerstoelen in. Bijzondere leerstoelen die in het verleden zijn bekleed, zijn:

  • Prof. dr. Jos Benschop - 'Industriële Natuurkunde' aan Universiteit Twente (vanaf 2011). Jos Benschop werd voorgesteld op FYSICA 2011, op 28 oktober 2011 hield hij zijn oratie op de UT getiteld ‘Industriële Innovatie: door de natuurkunde, met de natuurkunde, voor de natuurkunde’.
  • Prof. dr. H.L. Beckers - 'Management van Onderzoek en Ontwikkeling in de Natuurkunde' aan de Faculteit Technische Natuurkunde van de Technische Universiteit Delft (medio jaren '90).
  • Prof. dr. Peter Sloot - 'Numerieke Natuurkunde' aan de Universiteit van Amsterdam (eind jaren '90).
  • Prof. dr. Ton Ellermeijer - 'Curriculuminnovatie natuurwetenschappen voortgezet onderwijs' aan de Universiteit van Amsterdam (2005-2010).