Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Secties

Binnen de NNV zijn diverse secties actief. Er zijn twee soorten secties, vakinhoudelijk georiënteerde en breed georiënteerde secties. De vakinhoudelijke secties concentreren zich op een specifiek gebied van de fysica zoals bijvoorbeeld de subatomaire fysica. De breed georiënteerde secties richten zich op onderwerpen die alle fysici aangaan, zoals bijvoorbeeld Energie en Klimaat of Bedrijfsleven en Innovatie.

Secties organiseren hun activiteiten onafhankelijk van het bestuur, hierbij kan worden gedacht aan symposia, conferenties en excursies. U kunt als NNV-lid gratis lid worden van een of meer secties door een bericht te sturen aan het NNV bureau; uw naam wordt dan aan de desbetreffende sectie(s) doorgegeven voor de toezending van informatie en uitnodigingen.

Ook enkele zelfstandige verenigingen vormen een sectie van de NNV. De NNV kent de volgende secties: