Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Secties

Binnen de NNV zijn diverse secties actief. Er zijn twee soorten secties, vakinhoudelijk georiënteerde en breed georiënteerde secties. De vakinhoudelijke secties concentreren zich op een specifiek gebied van de fysica zoals bijvoorbeeld de subatomaire fysica. De breed georiënteerde secties richten zich op onderwerpen die alle fysici aangaan, zoals bijvoorbeeld Energie en Klimaat of Bedrijfsleven en Innovatie.

Secties organiseren hun activiteiten onafhankelijk van het bestuur, hierbij kan worden gedacht aan symposia, conferenties en excursies. U kunt als NNV-lid gratis lid worden van een of meer secties door een bericht te sturen aan het NNV bureau; uw naam wordt dan aan de desbetreffende sectie(s) doorgegeven voor de toezending van informatie en uitnodigingen.

Ook enkele zelfstandige verenigingen vormen een sectie van de NNV. De NNV kent de volgende secties: