Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

De Robbert

Dit feestjaar, waarin de Nederlandse Natuurkundige Vereniging 100 jaar bestaat, vraagt om een speciale editie van het NTvN: de Robbert! Zie ntvn.nl voor een gratis pdf.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

100 jaar NNV in 2021

De NNV viert in 2021 haar 100-jarig bestaan!

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Vorige Volgende

Physics@Veldhoven

Jaarlijks organiseert de NNV een sessie tijdens Physics@Veldhoven, de NWO-natuurkundeconferentie voor onderzoekers die in 2021 op 18 t/m, 20 januari werd gehouden. Dit jaar was de NNV-sessie getiteld "Back to the Future" waarin zowel naar het verleden als naar de toekomst wordt gekeken.

De sessie sloot mooi aan op de viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging en de lancering van de website Pad naar de Toekomst. De online sessie startte met een natuurkundige terug- en vooruitblik door Vincent Icke. Vervolgens wierpen we een blik op de toekomst binnen een aantal vakgebieden: elektronica (Charlotte Kjellander), smart cities (Michiel de Lange) en energie (Angèle Reinders). Velen haakten aan op woensdag 20 januari 2021 van 10.20-11.40 uur, het was een heel mooie sessie.

Verder had de NNV tijdens de 2021-editie van Physics@Veldhoven een pubquiz georganiseerd. Een groot succes, mede door de grootse wijze waarop Diederik Jekel de quiz presenteerde!