Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Dutchphysics.org

De website www.dutchphysics.org geeft een overzicht waar in Nederland welk natuurkundig onderzoek wordt gedaan. De website is ontwikkeld als een gezamenlijk project van het Platform Academische Natuurkunde en de NNV.

De website biedt een zoekfunctie op onderwerpniveau, zodat per onderwerp kan worden gekeken waar er onderzoek plaatsvindt op dit gebied. De site is zowel voor nieuwkomers (of mensen die een natuurkundecarriere in Nederland overwegen) als voor oude rotten in het vak een mooie, overzichtelijke bron van informatie. De kernwoorden zijn overgenomen van PhySH (Physics Subject Headings) dat is ontwikkeld door de APS. 

De lancering werd in 2019 geïntroduceerd door een van de initiatiefnemers, Mark Golden; op het moment suprême stak - nadat de zaal had afgeteld tot nul - Diederik Jekel een symbolische stekker in het stopcontact, waarna de website op het grote scherm verscheen. 

Dutchphysics.org opening FYSICA 2019