Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Dutchphysics.org

Tijdens FYSICA 2019 is de website www.dutchphysics.org gelanceerd. De site geeft een overzicht van waar in Nederland welk natuurkundig onderzoek wordt gedaan. De website is ontwikkeld als een gezamenlijk project van het Platform Academische Natuurkunde en de NNV.

De website biedt een zoekfunctie op onderwerpniveau, zodat per onderwerp kan worden gekeken waar er onderzoek plaatsvindt op dit gebied. De site is zowel voor nieuwkomers (of mensen die een natuurkundecarriere in Nederland overwegen) als voor oude rotten in het vak een mooie, overzichtelijke bron van informatie. De kernwoorden zijn overgenomen van PhySH (Physics Subject Headings) dat is ontwikkeld door de APS. 

De lancering werd geïntroduceerd door een van de initiatiefnemers Mark Golden; op het moment suprême stak -nadat de zaal had afgeteld tot nul- Diederik Jekel een symbolische stekker in het stopcontact, waarna de website op het grote scherm verscheen. 

Dutchphysics.org opening FYSICA 2019