Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Sectie Subatomaire en Astrodeeltjesfysica (SAF)

De voornaamste activiteit van de sectie subatomaire en astrodeeltjesfysica bestaat uit de organisatie van de jaarlijkse najaarsvergadering. Deze wordt traditioneel in De Werelt in Lunteren georganiseerd op de eerste vrijdag van november. Op deze dag komen zo’n 120 subatomaire fysici uit het land bijeen. Naast drie plenaire lezingen worden er parallelsessies gehouden waarin vooral promovendi en postdocs het woord nemen om hun werk te presenteren. Aan het einde van de dag, na het diner, is er een avondlezing waarvoor we de ruimte geven aan een onderwerp dat wat verder van ons dagelijkse werk verwijderd is.

Wilt u lid worden van de sectie Subatomaire Fysica en op de hoogte worden gehouden van de activiteiten? Dat kan heel eenvoudig door een mail te sturen aan het NNV-bureau.

Voorzitter Dr. Hella Snoek (Nikhef en UvA)

Nikhef
Postbus 41882
1009 DB  Amsterdam

Penningmeester: Dr. Julia Even (RUG)
Van Swinderen Institute
Nijenborgh 4
9747 AG Groningen

Secretaris: Dr. Panos Christakoglou (Nikhef en UU)
Nikhef
Postbus 41882
1009 DB  Amsterdam

Bestuursleden: Gideon Koekoek (UM), Jaco ter Hoeve (Nikhef), Mengqing Wu (RU)