Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Natuurkunde.nl

De NNV nam rond het jaar 2000 het initiatief tot het oprichten van Natuurkunde.nl met artikelen, opgaven en uitleg gericht op leerlingen en docenten van het voortgezet onderwijs. Het doel van Natuurkunde.nl is te laten zien dat natuurkunde als vak volop in ontwikkeling is en door enthousiaste en creatieve mensen wordt beoefend. 

In samenwerking met het hele natuurkundige gemeenschap is het daadwerkelijk in gang gezet en de site bestaat sinds 2002. Sindsdien is Natuurkunde.nl uitgegroeid tot een zeer populaire site met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar.

Sinds 2009 is er een variant voor de onderbouw: Sciencespace.nl - 'dé site over wetenschap voor de onderbouw' - met 200,000 bezoekers per jaar.

Stichting Natuuurkunde.nl beheert zowel Natuurkunde.nl als Sciencespace.nl en de NNV maakt deel uit van het stichtingsbestuur.