Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Natuurkunde.nl

De NNV nam rond het jaar 2000 het initiatief tot het oprichten van Natuurkunde.nl met artikelen, opgaven en uitleg gericht op leerlingen en docenten van het voortgezet onderwijs. Het doel van Natuurkunde.nl is te laten zien dat natuurkunde als vak volop in ontwikkeling is en door enthousiaste en creatieve mensen wordt beoefend. 

In samenwerking met het hele natuurkundige gemeenschap is het daadwerkelijk in gang gezet en de site bestaat sinds 2002. Sindsdien is Natuurkunde.nl uitgegroeid tot een zeer populaire site met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar.

Sinds 2009 is er een variant voor de onderbouw: Sciencespace.nl - 'dé site over wetenschap voor de onderbouw' - met 200,000 bezoekers per jaar.

Stichting Natuuurkunde.nl beheert zowel Natuurkunde.nl als Sciencespace.nl en de NNV maakt deel uit van het stichtingsbestuur.