Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

De Robbert

Dit feestjaar, waarin de Nederlandse Natuurkundige Vereniging 100 jaar bestaat, vraagt om een speciale editie van het NTvN: de Robbert! Zie ntvn.nl voor een gratis pdf.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

100 jaar NNV in 2021

De NNV viert in 2021 haar 100-jarig bestaan!

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Vorige Volgende

Sectie Atomaire, Moleculaire en Optische Fysica (AMO)

De NNV-sectie voor Atoom en Moleculaire en Optische Fysica (AMO) is een sectie die al lang bestaat en gedragen wordt door een aantal tradities die soms bijna familiair aanvoelen. De voornaamste activiteit is de jaarlijkse bijeenkomst in Lunteren. De vorm is al oud maar de focus van het bestuur is gericht op de altijd veranderende inhoud. We hebben de intentie om altijd iets te bieden waar promovendi en staf behoefte aan hebben. De bijeenkomst is groot genoeg om iets nieuws te leren en nieuwe mensen te leren kennen maar ook klein genoeg om te zorgen dat alle promovendi een kans krijgen een keer iets te vertellen. Het publiek is klein genoeg om elkaar makkelijk te verstaan maar ook groot genoeg om serieus te nemen. De vakgebieden zijn voortdurend in beweging en kennen hypes, pieken en dalen. De sectie zal blijven zorgen dat je in Lunteren het echte verhaal te horen krijgt.

Wilt u lid worden van de sectie AMO en op de hoogte gehouden worden van de activiteiten? Dat kan heel eenvoudig door een mail te sturen aan het NNV-bureau.

website: http://www.ru.nl/amolunteren
voorzitter: Prof.dr.ir. Herman Offerhaus
secretaris: Dr. Giel Berden