Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Sectie Atomaire, Moleculaire en Optische Fysica (AMO)

De NNV-sectie voor Atoom en Moleculaire en Optische Fysica (AMO) is een sectie die al lang bestaat en gedragen wordt door een aantal tradities die soms bijna familiair aanvoelen. De voornaamste activiteit is de jaarlijkse bijeenkomst, voorheen in Lunteren nu in Egmond aan Zee. De vorm is al oud maar de focus van het bestuur is gericht op de altijd veranderende inhoud. We hebben de intentie om altijd iets te bieden waar promovendi en staf behoefte aan hebben. De bijeenkomst is groot genoeg om iets nieuws te leren en nieuwe mensen te leren kennen maar ook klein genoeg om te zorgen dat alle promovendi een kans krijgen een keer iets te vertellen. Het publiek is klein genoeg om elkaar makkelijk te verstaan maar ook groot genoeg om serieus te nemen. De vakgebieden zijn voortdurend in beweging en kennen hypes, pieken en dalen. De sectie zal blijven zorgen dat je tijdens de AMO-bijeenkomst het echte verhaal te horen krijgt.

Wilt u lid worden van de sectie AMO en op de hoogte gehouden worden van de activiteiten? Dat kan heel eenvoudig door een mail te sturen aan het NNV-bureau.

website: https://www.ru.nl/nnvamo
voorzitter: Prof.dr.ir. Herman Offerhaus
secretaris: Dr. Giel Berden