Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Zwaartekrachtsgolven

Visualisatie van zwaartekrachtsgolven. Afbeelding: NASA.

ITER

De bouw van ITER. Foto: ITER Organization.

Digitale informatie

De wereld is omgeven met digitale informatie. Illustratie: Esger Brunner.

Dubbel vuurwerk

Visualisatie van het dubbele vuurwerk dat in sommige radiostelsels is aangetroffen. Credits: ESA/Carreau.

Abacus

Een abacus of telraam is een voorloper van de huidige rekenhulpmiddelen.

Vorige Volgende

Algemene ledenvergadering

Jaarlijks roept het bestuur een Algemene Ledenvergadering bijeen, waarop het bestuur verslag doet over het afgelopen verenigingsjaar, bovendien wordt er vooruit gekeken naar de toekomst. Het is gebruikelijk dat de ALV gehouden wordt tijdens het jaarlijkse NNV-symposium FYSICA.

De Algemene Ledenvergadering van de NNV vond plaats op woensdag 3 juni 2020 van 10.00-11.30 uur via Zoom. Leden die wilden participeren, kregen inloggegevens zodat ze deel konden nemen aan de online ALV. Aanmelden kon door een email te sturen aan het NNV-bureau.

De ALV stond oorspronkelijk gepland op vrijdag 17 april 2020 op de Universiteit Twente. Helaas kon deze geen doorgang vinden i.v.m. de uitbraak van het coronavirus. Wettelijk gezien was het eerst niet toegestaan om een ALV te houden via louter digitale middelen. Inmiddels is er een noodwet in werking (geldig tot 1 september 2020) waardoor verenigingen die mogelijkheid wel hebben. De NNV maakte graag gebruik van deze mogelijkheid en nodigde haar leden van harte uit om aan te sluiten bij de ALV op 3 juni.

De agenda en vergaderstukken zijn in te zien op deze pagina. Leden konden tot 72 uur voor aanvang van de ALV op 3 juni vragen stellen aan het bestuur. Binnengekomen vragen staan op deze pagina beantwoord. Overige vragen beantwoordde het bestuur tijdens de ALV.

De agenda en stukken voor de ALV 2020 zijn:

Bekijk hier de vragen gesteld door NNV-leden inclusief het antwoord door NNV-bestuur.

De conceptnotulen van de ALV op 3 juni 2020 zijn hier in te zien.