Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

FYSICA 2024

Kom ook naar het jaarlijkse FYSICA Congres, 12 april bij de TU Eindhoven.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Deelname International Conference on Women in Physics

Eens per drie jaar organiseert de IUPAP de International Conference on Women in Physics (ICWIP). Mensen van over de hele wereld nemen aan de conferentie deel. Ook Nederland vaardigt altijd een landendelegatie af en de NNV maakt deel uit van die delegatie.

Van 10-14 juli 2023 vond de 8e editie van de ICWIP plaats, dit maal online georganiseerd door India. De conferentie vindt online plaats. De Nederlandse bijdrage ging met een slideshow in op activiteiten die de NNV organiseert om de natuurkundegemeenschap minder homogeen te maken. De slides zijn te zien door op onderstaande afbeelding te klikken. In dit filmpje geeft Saskia Blom toelichting. 

-----------------------------------------------------------------------

In 2020 zou de 7e editie van de ICWIP in Australië worden gehouden, maar door de Covid-19-pandemie kon deze geen doorgang vinden. Van 11-16 juli 2021 vond de conferentie alsnog plaats, virtueel deze keer. De Australische organisatie slaagde erin om er een sprankelende bijeenkomst van te maken. De Nederlandse delegatie werd gevormd door NNV, DPC (Dutch Physics Council) en NWO. 

Een van de vaste onderdelen van de conferentie is de sessie met landenposters waarin vanuit de hele wereld gerapporteerd wordt over de nationale situatie rond vrouwen in de natuurkunde. Namens Nederland hebben we onderstaande poster gepresenteerd. Door op de poster te klikken, wordt deze als pdf leesbaar weergegeven. Ook is er een filmpje waarin de poster wordt gepresenteerd en nader wordt uitgelegd. Het filmpje is hier te bekijken.