Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Deelname International Conference on Women in Physics

Eens per drie jaar organiseert de IUPAP de International Conference on Women in Physics (ICWIP). Mensen vanover letterlijk de hele wereld nemen aan de conferentie deel. Ook Nederland vaardigt altijd een landendelegatie af en de NNV maakt deel uit van die delegatie.

Van 10-14 juli 2023 vindt de 8e editie van de ICWIP plaats, dit maal georganiseerd door India. De conferentie vindt online plaats. De Nederlandse poster gaat in op activiteiten die de NNV organiseert om te pogen een minder homogene natuurkundegemeenschap te realiseren. In dit filmpje leidt Saskia Blom u door de poster. De poster is in te zien door op onderstaande afbeelding te klikken.

-----------------------------------------------------------------------

In 2020 zou de 7e editie van de ICWIP in Australië worden gehouden, maar door de Covid-19-pandemie kon deze geen doorgang vinden. Van 11-16 juli 2021 vond de conferentie alsnog plaats, virtueel deze keer. De Australische organisatie is erin geslaagd om het een sprankelende bijeenkomst te laten worden, vol informatieuitwisseling en netwerkgelegenheid. De Nederlandse delegatie werd gevormd door NNV, DPC (Dutch Physics Council) en NWO. 

Een van de vaste onderdelen van de conferentie is de sessie met landenposters waarin vanuit de hele wereld gerapporteerd wordt over de nationale situatie rond vrouwen in de natuurkunde. Namens Nederland hebben we onderstaande poster gepresenteerd. Door op de poster te klikken, wordt deze als pdf leesbaar weergegeven. Ook is er een filmpje waarin de poster wordt gepresenteerd en nader wordt uitgelegd. Het filmpje is hier te bekijken.