Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Zwaartekrachtsgolven

Visualisatie van zwaartekrachtsgolven. Afbeelding: NASA.

ITER

De bouw van ITER. Foto: ITER Organization.

Digitale informatie

De wereld is omgeven met digitale informatie. Illustratie: Esger Brunner.

Dubbel vuurwerk

Visualisatie van het dubbele vuurwerk dat in sommige radiostelsels is aangetroffen. Credits: ESA/Carreau.

Abacus

Een abacus of telraam is een voorloper van de huidige rekenhulpmiddelen.

Vorige Volgende

FYSICA

FYSICA is the annual English-language physics conference of the Netherlands' Physical Society (NNV). Each year the NNV organises FYSICA in cooperation with a Dutch university, in 2018 with Utrecht University. For more information visit the conference website fysica.nl (in English).

De NNV organiseert ieder jaar in samenwerking met een universiteit de FYSICA-conferentie. De volgende editie is op vrijdag 13 april 2018 in Utrecht. Zie fysica.nl voor meer informatie.

Onder de hoofdsprekers bevindt zich steevast de winnaar van de Physicaprijs en de laatste edities ook altijd een van de recente Nobelprijswinnaars. De NNV is blij en vereerd dat Prof. Barry Barish (Caltech) heeft toegezegd om op 13 april te spreken over LIGO een zwaartekrachtsgolven.

Tot de doelgroep van FYSICA behoren nadrukkelijk ook natuurkundedocenten. Er is aandacht voor onderwijs in een speciale sessie, bijvoorbeeld eentje waarin onderwijsgoeroe Paul Hewitt gastspreker was of een andere over quantumkisten die zijn ontwikkeld in het kader van het vernieuwde eindexamenprogramma. Tijdens de plenaire zitting wordt de Natuurkundedocent van het Jaar in het zonnetje gezet. Daarnaast is volop gelegenheid om te netwerken en kennis te maken met collega-docenten of vertegenwoordigers van universiteiten of het bedrijfsleven. Omdat de FYSICA-conferentie de afgelopen jaren officieel is gevalideerd door het Lerarenregister, kunnen docenten hun deelname opvoeren als nascholingsuren. Hiervoor krijgen zij een certificaat. 

De NNV organiseert ieder jaar in samenwerking met een universiteit de FYSICA-conferentie. Tot de doelgroep van FYSICA behoren nadrukkelijk ook natuurkundedocenten. Er is aandacht voor onderwijs in een speciale sessie, bijvoorbeeld eentje waarin onderwijsgoeroe Paul Hewitt gastspreker was of een andere over quantumkisten die zijn ontwikkeld in het kader van het vernieuwde eindexamenprogramma. Tijdens de plenaire zitting wordt zoals eerder vermeld de Natuurkundedocent van het Jaar in het zonnetje gezet. Daarnaast is volop gelegenheid om te netwerken en kennis te maken met collega-docenten of vertegenwoordigers van universiteiten of het bedrijfsleven.

 

Omdat de FYSICA-conferentie de afgelopen jaren officieel is gevalideerd door Register Leraar, kunnen docenten hun deelname opvoeren als nascholingsuren. Hiervoor krijgen zij een certificaat.