Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

FYSICA

FYSICA is the annual English-language physics conference of the Netherlands' Physical Society (NNV). Each year the NNV organises FYSICA in cooperation with a Dutch university. For more information visit the conference website fysica.nl (in English).

De NNV organiseert ieder jaar in samenwerking met een universiteit de FYSICA-conferentie, meestal op een vrijdag in april. Zie fysica.nl voor meer informatie. Het is een zeer goed bezocht evenement met een programma dat voor uiteenlopende fysici aansprekend is. Het publiek van FYSICA is dan ook heel divers: studenten, wetenschappers, docenten, fysici werkzaam in het bedrijfsleven en bij de overheid, iedereen is present!

 

De NNV organiseert ieder jaar in samenwerking met een universiteit de FYSICA-conferentie. Tot de doelgroep van FYSICA behoren nadrukkelijk ook natuurkundedocenten. Er is aandacht voor onderwijs in een speciale sessie, bijvoorbeeld eentje waarin onderwijsgoeroe Paul Hewitt gastspreker was of een andere over quantumkisten die zijn ontwikkeld in het kader van het vernieuwde eindexamenprogramma. Tijdens de plenaire zitting wordt zoals eerder vermeld de Natuurkundedocent van het Jaar in het zonnetje gezet. Daarnaast is volop gelegenheid om te netwerken en kennis te maken met collega-docenten of vertegenwoordigers van universiteiten of het bedrijfsleven. 

 

Omdat de FYSICA-conferentie de afgelopen jaren officieel is gevalideerd door Register Leraar, kunnen docenten hun deelname opvoeren als nascholingsuren. Hiervoor krijgen zij een certificaat.