Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

FYSICA 2024

Kom ook naar het jaarlijkse FYSICA Congres, 12 april bij de TU Eindhoven.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Activiteiten: February

01 February 2016

Lezing Kunnen we leven maken in het lab?

Koninklijke Maatschappij voor Natuurkunde organiseert een reeks van lezingen door vooraanstaande onderzoekers over nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap. De lezing "Kunnen we leven maken in het lab?"wordt gehouden door Prof.dr. S. Otto.

Voor info: www.natuurwetenschappen-diligentia.nl.

08 February 2016 t/m 11 February 2016

The MIIFED-IBF 2016 congress, Monaco ITER International Fusion Energy Days (MIIFED)

MIIFED-IBF congress will be taking place in Monaco on February 8-11 2016, under the high patronage of H.S.H. Prince Albert II. Congress website is http://www.miifed-ibf2016.com

15 February 2016

Lezing Het in- en uitschakelen van genen: "de maakbare mens"?

Koninklijke Maatschappij voor Natuurkunde organiseert een reeks van lezingen door vooraanstaande onderzoekers over nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap. De lezing Het in- en uitschakelen van genen: "de maakbare mens"? wordt gehouden door Mevrouw prof.dr. M.G. Rots.

Voor info: www.natuurwetenschappen-diligentia.nl.

21 February 2016

Paradisolezing: De Quantumrevolutie

Paradiso heeft voor begin 2016 een lezingenreeks georganiseerd onder de titel "Onze toekomst; Acht grote vragen in de wetenschap".
Op zondag 21 februari geeft Prof. dr. Dirk Bouwmeester een lezing ...

Lees meer →

22 February 2016 t/m 26 February 2016

Frontiers of Physics

Met prof. Gerard ’t Hooft, Met prof. Vincent Icke, prof. Carlo Beenakker, prof. Dennis Dieks, prof. Frank Linde, dr. Marcel Vonk, prof. Jo Hermans en Charlotte Icke-Lemmens     

Ten gevolge van ...

Lees meer →

29 February 2016

Lezing Interactie tussen licht en materie.

Koninklijke Maatschappij voor Natuurkunde organiseert een reeks van lezingen door vooraanstaande onderzoekers over nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap. De lezing "Interactie tussen licht en materie"wordt gegeven door Prof.dr. W.J. van der Zande.

Voor info: www.natuurwetenschappen-diligentia.nl.