Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Website Pad naar de Toekomst: voorspel mee

Om in dit jubileumjaar een blik op de toekomst te werpen hebben we als NNV de website Pad naar de Toekomst gelanceerd. Iedereen kan hieraan mee doen. Wanneer is de eerste bemenste retourvlucht naar Mars? Wanneer is de eerst bankoverval met quantumcomputers? Wanneer wordt donkere materie verklaard? Zeg het maar! Op Pad naar de Toekomst kun je 25 stellingen over toekomstige (natuurkundige) doorbraken, ontwikkelingen, ontdekkingen aan een toekomstig jaartal koppelen. Dat zet je aan tot nadenken en het is nog leuk ook! Doe vooral mee, zodat we uiteindelijk een gezamenlijke visualisatie kunnen maken van hoe we de toekomst voor ons zien.