Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

FYSICA 2022 op 22 april

FYSICA 2022 vindt plaats op vrijdag 22 april 2022 - zie ook www.fysica.nl

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Muziek en natuurkunde - een mooie combinatie

UITVOERING 1 DECEMBER: Op de golven van de natuurkunde  - NIEUWE DATUM: woensdag 30 maart

Tot onze grote spijt kon de voorstelling 'Op de golven van de natuurkunde' op 1 december 2021 geen doorgang vinden in verband met de coronaregels. Gelukkig zijn we er in geslaagd om een nieuwe datum te vinden: woensdag 30 maart 2022. Iedereen die zich voor 1 december had aangemeld, staat nu voor 30 maart op de gastenlijst. Nadere informatie volgt, blijf deze pagina in de gaten houden voor nieuws.

Een onderdeel van het NNV-jubileumjaar is de vervaardiging van een uniek muziekstuk. Componist Florian van der Reijden heeft op verzoek van de NNV een compositie gemaakt. Het betreft filmische/modern klassieke muziek, die is geïnspireerd op natuurkunde. In de compositie wordt een aantal natuurkundige verschijnselen (waaronder bijvoorbeeld het Dopplereffect) tot uiting gebracht.

Op 30 maart wordt het stuk uitgevoerd door het studentensymfonieorkest uit Eindhoven: Ensuite (ESMG Quadrivium). Het evenement vindt plaats in de Blauwe Zaal in het Auditorium van de TU/e. Naast de uitvoering wordt uitleg gegeven over de natuurkundige verschijnselen, maar ook over de compositie zelf en de visuele effecten. Zo ontstaat een mooie mix van muziek en natuurkunde. 

 

Programma:

19:30 u - Inloop, de koffie/thee staat klaar
20:00 u - Welkom door NNV-voorzitter Diederik Jekel
20:05 u - Uitvoering door Ensuite ESMG Quadrivium
20:20 u - Componist Florian van der Reijden licht de compositie toe
               Fysicus Julia Cramer legt de natuurkundige aspecten in het muziekstuk uit in samenspraak met het orkest
               Sara D'Agostino geeft uitleg over de visuele effecten
21:15 u - Uitvoering door Ensuite ESMG Quadrivium
21:30 u - Einde, geen nazit i.v.m. coronamaatregelen

Aanmelden voor deze bijzondere avond op de TU/e kon via deze link naar de site van Studium Generale van de TU/e. De activiteit wordt in samenwerking met Studium Generale van de TU/e georganiseerd. De avond was uitverkocht om dat er vanwege coronaregels een beperkt aantal mensen aanwezig kon zijn. Mocht de capaciteit van de zaal weer op een hoger niveau komen te liggen, gaat de inschrijving ook weer open. 

 

Orkest Ensuite ESMG Quadrivium