Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

De Robbert

Dit feestjaar, waarin de Nederlandse Natuurkundige Vereniging 100 jaar bestaat, vraagt om een speciale editie van het NTvN: de Robbert! Zie ntvn.nl voor een gratis pdf.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

100 jaar NNV in 2021

De NNV viert in 2021 haar 100-jarig bestaan!

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Vorige Volgende

Muziek en natuurkunde - een mooie combinatie

UITVOERING 1 DECEMBER op TU/e

Een onderdeel van het NNV-jubileumjaar is de vervaardiging van een uniek muziekstuk. Componist Florian van der Reijden heeft op verzoek van de NNV een compositie gemaakt. Het betreft filmische/modern klassieke muziek, die is geïnspireerd op natuurkunde. In de compositie wordt een aantal natuurkundige verschijnselen (waaronder het Dopplereffect) tot uiting gebracht.

Op 1 december wordt het stuk uitgevoerd door het symfonieorkest van de Technische Universiteit Eindhoven, de activiteit wordt in samenwerking met Studium Generale van de TU/e georganiseerd. Omdat het muziekstuk op zich zelf niet heel lang duurt (max. 15 minuten), wordt er tijdens de activiteit door diverse mensen uitleg gegeven over de natuurkundige verschijnselen, maar ook over de compositie zelf. Zo ontstaat een mooie mix van muziek en natuurkunde. 

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over deze bijzondere avond.