Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Feestnummer van het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Dit feestjaar, waarin de Nederlandse Natuurkundige Vereniging 100 jaar bestaat, vraagt om een speciale editie van het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde. Dit nummer is bedoeld voor iedereen vanaf een jaar of 15-16 met interesse in natuurkunde, we willen ermee ook buiten het natuurkundige veld aandacht op ons mooie vak vestigen. Het tijdschrift etaleert de schoonheid van natuurkunde en ook de breedte van het vak. We laten zien dat je natuurkunde overal tegenkomt, ook op wellicht onverwachte plekken.

De naam De Robbert is natuurlijk met een knipoog gekozen en niet voor niets, want Robbert Dijkgraaf heeft als gastredacteur aan dit nummer meegewerkt. Het heeft een iets andere insteek dan u van het NTvN gewend bent. Iets breder en iets minder diepgaand, maar nog altijd met ons mooie vak natuurkunde centraal. We willen met deze editie ook niet-natuurkundigen kennis laten maken met de fysica. Dat is dan ook de reden dat we alle NNV-leden twee exemplaren sturen. Eén om zelf te lezen en één om weg te geven aan een vriend, tante, kleinkind, buurvrouw, collega….

De Robbert werd onthuld door Rasa Muller en Anna Gimbrère tijdens het tv-programma De Vooravond op 25 februari 2021 (NPO1) - met een live verbinding met Robbert Dijkgraaf. De onthulling is hier terug te kijken.

De pdf is gratis te bekijken. Klik daarvoor op de afbeelding van de voorkant hieronder. Losse nummers zijn te bestellen door een email te sturen naar het NNV-bureau (het nummer zelf is gratis, we rekenen alleen verzendkosten). Vergeet niet uw adres te vermelden.