Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Feestnummer van het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Dit feestjaar, waarin de Nederlandse Natuurkundige Vereniging 100 jaar bestaat, vraagt om een speciale editie van het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde. Dit nummer is bedoeld voor iedereen vanaf een jaar of 15-16 met interesse in natuurkunde, we willen ermee ook buiten het natuurkundige veld aandacht op ons mooie vak vestigen. Het tijdschrift etaleert de schoonheid van natuurkunde en ook de breedte van het vak. We laten zien dat je natuurkunde overal tegenkomt, ook op wellicht onverwachte plekken.

De naam De Robbert is natuurlijk met een knipoog gekozen en niet voor niets, want Robbert Dijkgraaf heeft als gastredacteur aan dit nummer meegewerkt. Het heeft een iets andere insteek dan u van het NTvN gewend bent. Iets breder en iets minder diepgaand, maar nog altijd met ons mooie vak natuurkunde centraal. We willen met deze editie ook niet-natuurkundigen kennis laten maken met de fysica. Dat is dan ook de reden dat we alle NNV-leden twee exemplaren sturen. Eén om zelf te lezen en één om weg te geven aan een vriend, tante, kleinkind, buurvrouw, collega….

De Robbert werd onthuld door Rasa Muller en Anna Gimbrère tijdens het tv-programma De Vooravond op 25 februari 2021 (NPO1) - met een live verbinding met Robbert Dijkgraaf. De onthulling is hier terug te kijken.

De pdf is gratis te bekijken. Klik daarvoor op de afbeelding van de voorkant hieronder. Losse nummers zijn te bestellen door een email te sturen naar het NNV-bureau (het nummer zelf is gratis, we rekenen alleen verzendkosten). Vergeet niet uw adres te vermelden.