Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Advies gevraagd over kerndoelen

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Artikel

Advies gevraagd over kerndoelen

Gepubliceerd: 5 June 2024 12:11

Help de NNV met advies! Het ontwikkelteam van SLO voor de kerndoelen voor primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs heeft het derde tussenproduct opgeleverd aan het onderwijs voor de laatste adviesronde.

In deze laatste adviesronde mag NNV advies geven over de volledige set kerndoelen. Daarvoor is input welkom van onze achterban. Ook in deze ronde is het tijdpad uitermate krap. Reacties tot en met 12 juni kunnen we meenemen.

Ter herinnering nog een keer de opzet: SLO heeft van de minister de opdracht gekregen om de huidige kerndoelen voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs te actualiseren. Per leergebied is daarom een team samengesteld, bestaande uit: vier leraren po, vier leraren onderbouw vo, vier vakexperts en twee curriculumexperts. Zo ook voor het vakgebied ‘Mens en Natuur’. Stap voor stap werken zij samen toe naar conceptkerndoelen.

Voor elk leergebied functioneert een Advieskring, die bestaat uit een vertegenwoordiging van de onderwijspraktijk. De advieskring geeft het team feedback en reflecteert op de conceptkerndoelen. Zo hoopt SLO ervoor te zorgen dat er uiteindelijk conceptkerndoelen worden opgeleverd die gedragen worden door het onderwijsveld.

Ook de NNV is vertegenwoordigd in de Advieskring ‘Mens en Natuur’. In twee eerdere adviesrondes hebben we input verzameld onder onze achterban over de tussenproducten en in deze ronde doen we dat voor het laatst.

Ook NNV-leden die niet eerder feedback hebben gegeven, zijn van harte welkom dat nu wel te doen. Als jullie mogelijke belangstellenden kennen, vraag hen vooral. Collega’s kunnen zich aanmelden via directeur@nnv.nl. Zij krijgen dan per ommegaande een mail met het tussenproduct en de vragenlijst.

Als samenwerkende organisaties in de advieskring organiseren we een webinar via Teams op vrijdagmiddag 7 juni om 16:00 uur. Hierin wordt het tussenproduct toegelicht door SLO en kun je vragen stellen. NVON is hiervoor de host. Je hoeft je niet aan te melden. Volg deze link voor deelname aan het webinar.

We realiseren ons dat het tijdpad uitermate krap is. Toch hopen we op zoveel mogelijk reacties, zodat we namens de NNV gedegen feedback kunnen geven.

(foto Pexels - Pixabay)