Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Sociale vraagstukken bij FYSICA 2024

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Artikel

Sociale vraagstukken bij FYSICA 2024

Gepubliceerd: 18 April 2024 09:43

Sociale vraagstukken stonden centraal bij een van de focussessies tijdens FYSICA 2024, dat als thema ‘Physics at a human scale’ had. Een interessant verslag van de bijeenkomst, waar het onder meer ging over autisme en over sociale onveiligheid, verscheen deze week in Cursor, het blad van de TU Eindhoven. Het artikel is hier te lezen