Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Een dag naar FYSICA 2024

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Artikel

Een dag naar FYSICA 2024

Gepubliceerd: 22 April 2024 15:57

Als voorzitter van de Stichting Physica, die als doel heeft landelijk de belangen van de natuurkunde te bevorderen, reikte Jasper Knoester op 12 april tijdens het FYSICA 2024-congres in Eindhoven de prestigieuze Physicaprijs uit aan Florian Schreck, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Knoester beschrijft op de site van de Universiteit van Leiden het congres als 'inspiratie krijgen van goede lezingen, oude bekenden zien en nieuwe bekenden ontmoeten. Ik zie nu al uit naar Fysica 2025 in onze eigen faculteit.’

Het verslag van Jasper Knoester is hier te lezen.