Nederlandse Natuurkundige Vereniging

EduQuation op FYSICA

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

FYSICA 2024

Kom ook naar het jaarlijkse FYSICA Congres, 12 april bij de TU Eindhoven.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Artikel

EduQuation op FYSICA

Gepubliceerd: 29 March 2024 09:22

During the open FYSICA -market on Friday, April 12th , EduQuation will organize a Quantum gameroom where every FYSICA participant is welcome. As students, by the name EduQuation and on behalf of QuantumTLC Eindhoven, they aim to introduce students from different educational levels to quantum mechanics through (video)games. In the gameroom, you can play games like quantum Tiq-Taq-Toe and chess with quantum mechanical phenomena. Have you always wanted to try Virtual Reality? In QuantumVR, you can try this yourself and tunnel your way through the different levels. Furthermore, they focus on developing interactive and playful modules to offer them to high schools, among others. If you're interested and want to learn more or get an impression of these Quantum games by playing them yourself, be sure to stop by on April 12th and hopefully we'll see you there!