Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Zwaartekrachtsgolven

Visualisatie van zwaartekrachtsgolven. Afbeelding: NASA.

ITER

De bouw van ITER. Foto: ITER Organization.

Digitale informatie

De wereld is omgeven met digitale informatie. Illustratie: Esger Brunner.

Dubbel vuurwerk

Visualisatie van het dubbele vuurwerk dat in sommige radiostelsels is aangetroffen. Credits: ESA/Carreau.

Abacus

Een abacus of telraam is een voorloper van de huidige rekenhulpmiddelen.

Vorige Volgende

Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde (NTvN) is hét Nederlandstalige vakblad voor natuurkundigen, vol nieuws uit de natuurkunde. Het NTvN bevat maandelijks een gevarieerd aantal artikelen, van sterk gespecialiseerde tot meer toegankelijke bijdragen.

NNV-leden ontvangen het tijdschrift iedere laatste zaterdag van de maand in de brievenbus en kunnen zo op de hoogte blijven van recent onderzoek, interessante publicaties, praktische toepassingen en onderwijsvernieuwingen. Dat is ook voor docenten een mooie manier om bij te blijven in het vak en inspiratie op te doen.

Het vakblad bestaat sinds 1934 en alle sindsdien verschenen edities zijn gedigitaliseerd. Het uitgebreide archief is digitaal voor NNV-leden te raadplegen via de site van het NTvN: www.ntvn.nl.

Een greep uit de onderwerpen: onderzoek aan de frontlinie, natuurkunde en kunst, onderwijs, bijzondere loopbanen, interviews met prominente wetenschappers en een kijkje in de keuken bij bedrijven. Jaarlijks verschijnt vlak voor de zomer een extra dik themanummer.

Leden van de NNV ontvangen het tijdschrift maandelijks. Er is ook een Engelstalige versie: het Dutch Journal of Physics.