Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Natuurkunde en poezie: een gouden combinatie

Het is zover, het poëtische standaardmodel van de deeltjesfysica is af! Dank aan alle deelnemers aan de dichtwedstrijd 'Dicht een deeltje' en aan alle juryleden die er samen voor gezorgd hebben dat we als Nederlandse Natuurkundige Vereniging een standaardmodel in dichtvorm kunnen publiceren.

Nieuwsgierig? Klik op onderstaand deeltjesmodel en lees en beluister de 17 deeltjesgedichten over up, down, elektron neutrino, elektron, charm, strange, muon neutrino, muon, top, bottom, tau neutrino, tau, foton, W-boson, Z-boson, gluon, higgsdeeltje. Ook heeft Nobelprijswinnaar en deeltjesdeskundige Gerard 't Hooft een aanvullende limerick over ieder deeltje geschreven. Het deeltjesmodel in gedichten staat gepubliceerd in het 2021-septembernummer van het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde.