Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

100 jaar NNV in 2021

De NNV viert in 2021 haar 100-jarig bestaan!

Vorige Volgende

NTvN-prijsvraag

De NTvN-prijsvraag is voor promovendi en pas-gepromoveerden. De drie beste artikelen worden geplaatst in het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde (NTvN). Tevens is voor de drie beste artikelen een geldprijs beschikbaar: 1000 euro voor de nummer 1, 750 euro voor de nummer 2 en 500 euro voor de nummer 3. De prijzen worden overhandigd tijdens FYSICA, het jaarlijkse congres van de NNV.

Iedere natuurkundige die in het tweede jaar of verder van zijn of haar promotieonderzoek zit of die pas gepromoveerd is, wordt uitgenodigd mee te doen aan de prijsvraag. Ook niet-natuurkundigen die gepromoveerd zijn op een onderwerp dat gerelateerd is aan de fysica kunnen deelnemen. De deelnemers worden uitgedaagd om een goed en leesbaar artikel te schrijven over hun promotieonderzoek (doctoraatsverhandeling) op het gebied van de natuurkunde.

Meer details over de huidige prijsvraag staan op de website van het NTvN.