Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Zwaartekrachtsgolven

Visualisatie van zwaartekrachtsgolven. Afbeelding: NASA.

ITER

De bouw van ITER. Foto: ITER Organization.

Digitale informatie

De wereld is omgeven met digitale informatie. Illustratie: Esger Brunner.

Dubbel vuurwerk

Visualisatie van het dubbele vuurwerk dat in sommige radiostelsels is aangetroffen. Credits: ESA/Carreau.

Abacus

Een abacus of telraam is een voorloper van de huidige rekenhulpmiddelen.

Vorige Volgende

Natuurkundedocent van het Jaar

Goede docenten spelen een sleutelrol bij het inspireren en enthousiasmeren van jongeren voor een vak. Hoe vaak refereren mensen wanneer ze later naar hun studiekeuze wordt gevraagd niet aan een speciale docent die hen de liefde voor het vak bijbracht? Om dat soort excellente natuurkundedocenten te eren, organiseert de NNV sinds 2004 de verkiezing van de Natuurkundedocent van het Jaar. Scholen worden jaarlijks opgeroepen om een docent voor te dragen. Uit de nominaties blijkt dat er in het hele land veel talent zit onder de natuurkundedocenten. Prijswinnaars komen uit heel Nederland, hier is de complete lijst van uitverkoren docenten te vinden.

De Natuurkundedocent van het Jaar ontvangt de prijs tijdens het congres FYSICA uit handen van de NNV-voorzitter. Naast de eeuwige roem ontvangt de winnende docent € 1000 voor zichzelf en €1500 voor haar/zijn school.

Wij zijn op zoek naar de natuurkundedocent van het Jaar 2019

Tot 3 december 2018 is het mogelijk om een topdocent te nomineren voor de verkiezing van de Natuurkundedocent van het Jaar 2019. Dit kan door een nominatie van 1 A4 te sturen naar Noortje de Graaf, directeur van de NNV.

Kent u een docent die in staat is om leerlingen te boeien, te inspireren en te motiveren voor het vak natuurkunde? Dan nodigen wij u van harte uit deze docent(e) voor te dragen. De betreffende advertentie is hier te downloaden. Na 3 december selecteert de jury op basis van de nominaties 3 finalisten. Deze finalisten worden vervolgens in een tweede ronde nogmaals beoordeeld, op basis van extra informatie die de indiener van de nominatie aanlevert. Uiteindelijk is op 5 april 2019 de prijsuitreiking op het congres FYSICA te Amsterdam.