Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Natuurkundedocent van het Jaar

Goede docenten spelen een sleutelrol bij het inspireren en enthousiasmeren van jongeren voor een vak. Hoe vaak refereren mensen wanneer ze later naar hun studiekeuze wordt gevraagd niet aan een speciale docent die hen de liefde voor het vak bijbracht? Om dat soort excellente natuurkundedocenten te eren, organiseert de NNV sinds 2004 de verkiezing van de Natuurkundedocent van het Jaar. Scholen worden jaarlijks opgeroepen om een docent voor te dragen. Uit de nominaties blijkt dat er in het hele land veel talent zit onder de natuurkundedocenten. Prijswinnaars komen uit heel Nederland, onderaan deze pagina is de complete lijst van uitverkoren docenten te vinden.

Erik van de Leur is Natuurkundedocent van het Jaar 2023!

Erik van de Leur, natuurkundedocent aan het Blariacumcollege te Venlo is tijdens FYSICA 2023 uitgeroepen tot Natuurkundedocent van het Jaar 2023. Een citaat uit het juryrapport:

Dit jaar ontving de jury van Natuurkundeleraar van het Jaar nominaties voor een aantal hooggekwalificeerde docenten. Alle genomineerden zijn uitstekende natuurkundedocenten die hun leerlingen inspireren met demonstraties en activiteiten die laten zien hoe geweldig en interessant natuurkunde is. Alle genomineerden ondersteunen hun leerlingen wanneer ze het nodig hebben, zowel in de natuurkunde als breder in alles waar een puber in het schoolleven tegenaan kan lopen. En alle genomineerden hebben een positieve impact op de andere leerkrachten op hun school.

Maar de Natuurkundeleraar van het Jaar onderscheidde zich dit jaar door ook buiten zijn eigen school een positieve impact te hebben op natuurkundedocenten. Dit doet hij door samen te werken met andere scholen binnen hetzelfde schoolbestuur. Maar nog belangrijker door zijn ideeën regelmatig te publiceren in het NVOX-magazine voor natuurkunde- (en andere wetenschaps)docenten of zijn Instagram. Deze bredere impact heeft ons doen besluiten om Erik van de Leur uit te roepen tot Natuurkundedocent van het Jaar 2023!

Erik ontving uit handen van NNV-voorzitter Christa Hooijer een bedrag van 1000 euro voor zichzelf plus een bedrag van 1500 euro voor zijn school. Beide bedragen zijn vrij te besteden.

Eerdere verkiezingen

De afgelopen jaren zijn tot Docent van het Jaar gekozen:
2023 Erik van de Leur (Blariacumcollege, Venlo)
2022 Govertjan de With (Ichthus College, Veenendaal)
2021 Arjan van der Meij (De Populier, Den Haag)
2020 Martijn Leensen (Ds. Pierson College, Den Bosch)
2019 Michiel van Duin (Pallas Athene College, Ede)
2018 Sjaak van Doorn (Gertrudis College, Roosendaal)
2017 Hans Bruning (Comenius Lyceum Amsterdam)
2016 Saskia Plekkenpol (Griftland College, Soest)
2015 Leo van Dijk (Maaslandcollege, Oss)
2014 Jan van Riswick (Raaijland College, Venray) en Paul de Haas (Kandinsky College, Nijmegen)
2013 Annette de Boer-Arts (Gymnasium Celeanum, Zwolle)
2012 Fons Bleijendaal (Zaanlands Lyceum, Zaandam) en Ton Versteegh (KWC, Culemborg)
2011 Arjan Pruim (Nuborgh College, Elburg)
2010 Giuseppe Salvati (Spinoza Lyceum Amsterdam)
2009 Kirsten Stadermann (Praedinius Gymnasium, Groningen)
2008 Bart van Dalen (Sint Michaël College, Zaandam)
2007 Kees Hooyman (Bonifatius College, Utrecht)
2006 Geen verkiezing
2005 Benno Berendsen (Bonhoeffer College, Enschede)
2004 Wil Schraven (Sint Vitus College, Bussum) - Eervolle vermeldingen Sim Blaauw (Piter Jelles, Leeuwarden) en Johan van Steensel (Calvijn College, Goes)