Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

De Robbert

Dit feestjaar, waarin de Nederlandse Natuurkundige Vereniging 100 jaar bestaat, vraagt om een speciale editie van het NTvN: de Robbert! Zie ntvn.nl voor een gratis pdf.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

100 jaar NNV in 2021

De NNV viert in 2021 haar 100-jarig bestaan!

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Vorige Volgende

Amsterdams Zeemanlab wordt EPS Historic Site

Het voormalige Zeemanlaboratorium aan de Plantage Muidergracht 4 in Amsterdam zou op 19 november uitgeroepen worden tot EPS Historic Site. Gezien de nieuwe coronaregels kan de onthulling op 19 november geen doorgang vinden, we zijn op zoek naar een andere datum. De nieuwe datum wordt op deze pagina bekend gemaakt. De benoeming is een mooie erkenning voor het lab waar prachtig natuurkunde-onderzoek is uitgevoerd. Het gebouw werd, nadat het was afgestoten door de UvA, omgebouwd tot een appartementencomplex. In 2001 is het lab tot Rijksmonument uitgeroepen. Gezien de beperkte ruimte in het gebouw, kan er slechts een klein aantal mensen aanwezig zijn bij de plechtigheid. Het initiatief om het Zeemanlab tot EPS Historic Site uit te laten roepen is genomen door de NNV-sectie geschiedenis en grondslagen als activiteit in het NNV-jubileumjaar 2021.