Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

FYSICA 2022 op 22 april

FYSICA 2022 vindt plaats op vrijdag 22 april 2022 - zie ook www.fysica.nl

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Amsterdams Zeemanlab wordt EPS Historic Site

Het voormalige Zeemanlaboratorium aan de Plantage Muidergracht 4 in Amsterdam behoort tot de EPS Historic Sites. De benoeming is een mooie erkenning voor het lab waar prachtig natuurkunde-onderzoek is uitgevoerd. Het gebouw werd, nadat het was afgestoten door de UvA, omgebouwd tot een appartementencomplex. In 2001 is het lab tot Rijksmonument uitgeroepen. Het initiatief om het Zeemanlab tot EPS Historic Site uit te laten roepen is genomen door de NNV-sectie geschiedenis en grondslagen als activiteit in het NNV-jubileumjaar 2021. Helaas laat de daadwerkelijke onthulling nog even op zich wachten als gevolg van verbouwingswerkzaamheden in het voormalige laboratorium. T.z.t. wordt de juiste datum op deze pagina bekend gemaakt.