Nederlandse Natuurkundige Vereniging

NNV ontvangt predicaat Koninklijk

NNV-voorzitter Diederik Jekel ontvangt de oorkonde uit handen van commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Elmer van de Marel.

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Natuurkundekwartet: kleurrijk en informatief

 

 

We hebben een vrolijk kwartetspel vol natuurkundige weetjes ontwikkeld, het 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet'! Hiermee willen we de (jongere) jeugd kennis laten maken met fysica. Het spel bevat 10 verschillende kwartetten: faseovergangen, eenheden, weersverschijnselen, natuurverschijnselen, kleine planeten, reuzenplaneten, elektriciteit, geluid, krachten en hemellichamen. Iedere kaart geeft naast mooi beeldmateriaal ook een korte uitleg over het onderwerp. Mooi om cadeau te doen of om in de klas te gebruiken! 

Wat een leuke reacties kregen we al binnen op het kwartet. Een bloemlezing:

  • 'Het kwartet is geweldig. De plaatjes, weetjes en onderwerpen zijn top. Zelfs de achterkant is leuk vormgegeven.'
  • 'Ik vind het een onwijs mooi kwartet en zal het zeker gebruiken voor de afwisseling binnen de lessen.'
  • 'Net een rondje gespeeld met mijn pubers. Ze vonden het er mooi uitzien, maar kregen ruzie over de vraag of je van ondervraagde mag wisselen tijdens je beurt. :-) Er werd ook gevraagd of ze het mee naar school mochten nemen.'
  • 'Bedankt voor het leuke kwartetspel. De leerlingen in de 3e klas vwo zijn er volop mee bezig geweest. Natuurlijk gaan we dit vaker inzetten. Na deze ervaring ga ik het ook in de 5e en 6e klas vwo gebruiken als afsluiter van het jaar. Wie weet doen er leerlingen nog inspiratie op voor mogelijke vervolgopleidingen. De teksten roepen vragen op, niet in de negatieve zin maar meer richting prikkelend de nieuwsgierigheid vergrotend. Tijdens het spelen hoorde ik discussies tussen leerlingen over wat ze zagen en lazen, ze vonden de informatie interessant en waren verbaasd wat allemaal raakvlakken heeft met natuurkunde.'

Zo ziet het kwartet eruit:

Een bestelling is snel gedaan door een mailtje te sturen aan het NNV-bureau. De prijs van het kwartet is 3,50 euro per stuk exclusief verzendkosten. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de kosten tot 10 stuks inclusief verzendkosten. De genoemde prijzen gelden bij verzending in Nederland. Bestellingen groter dan 10 stuks of verzending naar het buitenland? Laat het ons even weten en we sturen zo snel mogelijk de prijs toe.

Kosten kwartetten inclusief verzendkosten (in Nederland):

aantal prijs in euro
1 7,65
2 11,15
3 14,65
4 18,15
5 21,65
6 25,15
7 28,65
8 32,15
9 35,65
10 39,15