Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Zwaartekrachtsgolven

Visualisatie van zwaartekrachtsgolven. Afbeelding: NASA.

Gratis posters voor het vo

Vol trots kondigen we onze nieuwe posters aan. Omdat de NNV in 2021 haar 100-jarig bestaan viert, bieden we een gratis set van 6 nieuwe posters aan voor in het natuurkundelokaal. Zie voor meer info: https://www.nnv.nl/NNV_100_jaar_in_2021.

ITER

De bouw van ITER. Foto: ITER Organization.

Digitale informatie

De wereld is omgeven met digitale informatie. Illustratie: Esger Brunner.

Dubbel vuurwerk

Visualisatie van het dubbele vuurwerk dat in sommige radiostelsels is aangetroffen. Credits: ESA/Carreau.

Abacus

Een abacus of telraam is een voorloper van de huidige rekenhulpmiddelen.

Vorige Volgende

Onderwijs

De NNV ontplooit meerdere 'onderwijsactiviteiten'.

Goed natuurkundeonderwijs is van essentieel belang voor de natuurkunde en dus ook voor de NNV. Niet alleen zijn de jongeren die nu op school zitten, potentieel de natuurkundigen van de toekomst. Ook is het belangrijk dat mensen die zelf geen natuurkundige worden, een goed beeld van het vak hebben en het op waarde voor de maatschappij kunnen schatten. De NNV zet in op meerdere vlakken.

De onderwijsactiviteiten lopen uiteen van een informatieboekje over de natuurkundestudie om behulpzaam te zijn bij de studiekeuze, via de verkiezing van de Natuurkundedocent van het Jaar tot studiereizen voor leerlingen en docenten.

Het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde (NTvN) heeft de mooie traditie om jaarlijks het decembernummer speciaal aan onderwijs te wijden. Om docenten kennis met het tijdschrift te laten maken, stuurt de NNV het decembernummer ook naar scholen voor voortgezet onderwijs.